Ana Sayfa Afrika Mısır Mısır Gezi ve Tatil Rehberi

Mısır Gezi ve Tatil Rehberi

314
0
Mısır Gezi Rehberi - Genel

Piramitleri, hâlâ çözülemeyen gizemleri ve daha pek çok niteliği ile ya da resmi adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, ölmeden önce mutlaka gitmeniz gereken yerlerden. Dünya’da en fazla merak edilen, gizemini en fazla koruyan ve hakkında binlerce teori ortaya atılan Mısır Piramitlerini görmek istemez misiniz?

Bugün, sizin için detaylı bir oluşturmaya karar verdik. Kültürü, gezilip görülmesi gereken pek çok yeri, mutfağı, seyahat için ideal zaman dilimi, konaklama seçenekleri ve dahası ile Mısır’ı siz de gezi rehberimizde tanıyabilir, bir seyahat için plan yaparken tavsiyelerimize uyarak harika bir keşif gezisi yapabilirsiniz.

Mısır’a Dair

Mısır Gezi Rehberi - Çöl

Ortadoğu’nun en büyük ve tarihi ile en zengin ülkelerinden biri olan Mısır, Ortadoğu ve Kuzey Afrika arasında bir köprü vazifesi de gören, kadim gizemleri hâlâ araştırılan ülkelerden biri. Takriben 7000 senelik geçmişi ile yazılı tarihin en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapan bu ülkenin, Firavunlar zamanından Napolyon dönemine kadar pek çok medeniyete tesir ettiği, aynı zamanda bu dönemlerin ve medeniyetlerin tesiri altında kaldığı söylenebilir.

1922’de bağımsızlığını kazanan ülke, 1953 yılında cumhuriyeti ilan etmiş ve o günden bu yana bu şekilde yönetilmektedir. 29 Ayrı valiliği bulunan Mısır’ın başkenti Kahire’dir. Son olarak, Nil Nehri, Mısır’ın ve coğrafik açıdan en önemli unsuru ve sembolü olarak bilinir.

Mısır Nerededir?

Mısır Gezi Rehberi - Harita

Kuzey Afrika bölgesinin Kuzeydoğu kesiminde yer alan Mısır’ın sınırlarını Nil Nehri boyunca şeklinde nitelendirmek mümkündür. Libya, Sudan, İsrail, Filistin gibi sınır komşuları bulunan bu ülkenin Akdeniz ve Kızıldeniz’e kıyısı bulunmaktadır. Bölgenin en kalabalık ülkesi olmakla birlikte, aynı zamanda siyasal ve politik açıdan da en önemli ülkesidir.

Mısır’a Nasıl Gidilir?

Mısır Gezi Rehberi - Ulaşım

Mısır’a gitmek için çoğunlukla havayolu tercih edilir. Başkent Kahire için direkt uçuşlar, ülkemiz dahilinde pek çok ülkede mevcuttur. Türkiye’den Kahire’nin yanı sıra, İskenderiye ve Hurgada’ya da direkt uçuşlar bulunabilmektedir. İstanbul’dan Kahire’ye havayolu ile gitmek, yalnızca iki saat sürer. Seyahat severler, genelde öncelikle başkente gitmeyi ve oradan araç kiralayıp ülkeyi gezmeyi tercih ederler.

Mısır’da Gezilecek Yerler

Mısır Gezi Rehberi - Gezilecek Yerler

Tarihte pek çok uygarlığın ve medeniyetin durağı olan Mısır’da, gezilip görülmesi gereken çok fazla yer ve yapı var; dolayısıyla seçmek oldukça zor. Ancak biz, sizin için en önemlilerini seçmeye ve listelemeye çalıştık.

Mısır Gezi Rehberi - Piramitler

Her Mısır gezi rehberinde olduğu gibi, gezilecek yerler listesinde bizim için de ilk yer kesinlikle piramitler. Tarihte inşa sürecinin gizemi hâlâ anlaşılamayan, çeşitli teorilerin bulunduğu ancak bunların kesinlik kazanmadığı Mısır piramitlerinin yapılan araştırmalar sonucunda Milattan Önce 2630’lu yıllarda inşa edildiği tahmin ediliyor. Yüzden fazla piramidin bulunduğu bölgede, en ünlüsü ise şüphesiz Keops. Dünyanın yedi harikasından biri olan Mısır piramitleri, bilhassa firavunlar döneminde firavunlara ve eşlerine mezar olmuştur. Pek çok filme konu olan bu piramitleri, ölmeden önce mutlaka görmelisiniz.

Keops Piramidi

Mısır Gezi Rehberi - Keops Piramiti

Piramitler bölgesinde bulunan ve Büyük Piramit olarak da bilinen Keops, Gize’de yer alır ve adının mimarından geldiği bilinmektedir. Tam 139 metre yüksekliğindeki bu piramidin çevre uzunluğu 922 metredir ve Mısır’ın en fazla turist çeken yapısıdır. Yapımının yirmi yıldan fazla sürdüğü tahmin edilen Keops, Mısır’da gezilecek yerler listenizin başında yer almalı.

Büyük Gize Sfenksi

Mısır Gezi Rehberi - Sfenks

Piramitler bölgesinde yer alan bir diğer harika yapı da, Büyük Gize Sfenksi olarak bilinmektedir. Gize’de bulunan ve Kefren’in hemen karşısında yer alan bu sfenks, aynı zamanda dünyanın en büyük tek parça taş yapısıdır. Başı firavunu temsil eden bir aslan biçiminde inşa edilen sfenks, turistleri büyüleyici ihtişamı ile kendine hayran bırakıyor.

Tolunoğulları Camii

Mısır Gezi Rehberi - Tolunoğulları Camii

Tarihi değeri ve muhteşem mimarisi ile Tolunoğulları Camii, Mısır’ın en eski camisi olarak bilinmektedir. Abbasiler sonrası egemenliğin Tolunoğulları’na geçmesi sonucunda, Tolunoğlu Ahmet tarafından inşa ettirilen bu camii, Mısır’da mutlaka görmeniz gereken yapılardan.

Nil Nehri

Mısır Gezi Rehberi - Nil Nehri

Tarihte, mitolojide ve efsanelerde defalarca duyduğunuz Nil Nehri, Mısır’ın sembolü ve coğrafi açıdan en önemli unsuru olarak bilinmektedir. 6853 kilometre uzunluğunda olan bu nehir, aynı zamanda dünyanın en uzun nehri. Kaplumbağalardan su aygırlarına, ölümcül olarak nitelendirilen Nil timsahından emsalsiz balık türlerine pek çok canlıya da ev sahipliği yapan Nil Nehri’nde, bu canlıları düzenlenen turlar sayesinde görebiliyorsunuz.

Montaza Sarayı

İskenderiye, hiç şüphesiz Mısır’da görülmesi gereken yerlerden ancak yolunuz buraya düşerse, Montaza Sarayı’nı görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Akdeniz sahillerini gören masalsı manzarası ve muhteşem bahçeleri ile bu saray, 1932 yılında Kral I. Fuad tarafından inşa ettirilmiş, Türk ve İtalyan mimarisinin senteziyle dizayn edilmiştir.

Mısır Kültürü ve Mutfağı

Mısır Gezi Rehberi - Restorant

Bir Arap Cumhuriyeti olan ve çoğunluğun Müslüman olduğu Mısır, turistik açıdan oldukça popüler yapıları sayesinde, her yıl keşif severleri cezbediyor. Müslüman bir ülke profili bulunmakla birlikte, Ramazan dışında alkolün resmi olarak yasak olmadığı Mısır’da, yine de duyarlılıklara dikkat etmek gerekiyor.

Mutfak kültürü konusunda ise ülkenin oldukça zengin bir portföye sahip olduğu söylenebilir. Pek çok coğrafyanın tesiri altında kalmış
bu ülkede, Kuzey Afrika ve Arap mutfağından esintiler görülebilir. Denemeniz gereken tatlar arasında hiç şüphesiz, 100 yıllık tarihi ile Koushari; kömür içine gömülerek pişirilen Ful Medames; genelde özel günler için sunulan Fattah ve köfte kebap yer alıyor.

Mısır’a Seyahat İçin En İdeal Zaman

Mısır Gezi Rehberi - Mevsim

Yaz aylarında oldukça sıcak ve çöl ikliminin hakim olduğu Mısır’da, kış aylarında da bolca güneş ve sıcak hava ile karşılaşabilirsiniz; ancak en ideal zaman dilimi de çöl sıcaklarının bulunmadığı dönemler olarak bilinir. Dolayısıyla, Ekim ila Şubat ayları arasında herhangi bir zaman dilimi, Mısır seyahati için en uygun dönemdir.

Konaklama Seçenekleri

Mısır Gezi Rehberi - Mısır Gezi Rehberi - Konaklama

Turistik açıdan değeri sebebiyle oldukça fazla ilgi gören Mısır’da, konaklama seçenekleri de bundan dolayı oldukça geniş. Bu bağlamda, pek çok lüks otelde Mısır tatilinizi yapabilmeniz mümkün, ancak konuma ve keşif bölgelerine yakınlığına hiç şüphesiz dikkat etmek gerekiyor. Aşağıda, sizin için birkaç öneride bulunduk.

  • Nefertiti Hotel: El Sahabi bölgesinde yer alan Nefertiti Hotel, merkezi bir konuma sahip, üç yıldızlı ekonomik seçeneklerden bir tanesi. Antik Mısır’ı anımsatan oda dizaynları ile burada keyifle konaklayabilirsiniz.
  • Aurora Bay Resort Marsa Alam: Mısır’da tam donanımlı, manzaralı lüks bir otel arıyorsanız, Aurora Bay Resort sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.
  • Pyramids View Inn: Piramit manzaralı bir otelde konaklamak isterseniz, Gize Piramitleri bölgesini gören odaları ve üstün hizmet kalitesi ile Pyramids View Inn, tercihlerinizden biri olmalı.
  • Best View Pyramids Hotel: Gize’de konumlanmış ve piramit manzarası ile ünlü bir diğer otel de, Best View Pyramids.

Genel Yorum

Mısır Gezi Rehberi - Mısır Gezi Rehberi - Yorum

Kadim gizemlerle dolu bir coğrafyada, unutulmaz birkaç gün geçirmek ve bolca keşfetmek isterseniz, Mısır özellikle birkaç ay sonra harika bir gezi için uygun sıcaklık değerlerine dönüyor. Piramitleri, sarayları, camileri ve tarihin önemli medeniyetlerinin tesir ettiği bölgeleri ile siz de Mısır’da, uygun konumda bir tesiste konaklayıp, bu serüvende bolca anı biriktirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz