Ana Sayfa Afrika Kuzey Afrika Safari için En İyi 10 Afrika Milli Parkı

Safari için En İyi 10 Afrika Milli Parkı

367
0
Afrika'da Safari Yerleri - Genel

Safari son zamanların ilgi çeken ve giderek daha fazla talep toplayan bir etkinlik haline gelmiş durumda. Safari denilince akla ilk gelen yer tabiki Afrika oluyor.

Eski zamanlarda safari, Avrupalı keşifçilerin Afrikalı yerlilerle çıktığı vahşi hayvan avına denirken, günümüzde safarinin tanımı oldukça farklı. Günümüzde daha çok, vahşi doğayla iç içe olma hali olarak belirtilen ve yine yerliler ile doğa kaşiflerinin bir arada bulunarak yaptığı safariler, av halinden biraz daha ayrılmış durumda.

Safari turları ve gezileri, vahşi doğadaki canlıları gözlemlemek, onlarla tanışmak ve bambaşka yaşamlar keşfetmek adına yapılabilecek en güzel aktivite ve bu aktivitenin yapılabileceği en güzel yer Afrika Kıtası.  Dükkanı, bu yazısında sizler için Afrika’da safari için en iyi 10 bölgeyi listeleyecek. Siz de, Afrika’da bir safari turuna çıkmak istiyorsanız, aşağıdaki bölgeleri listenize muhakkak eklemenizi tavsiye ediyoruz.

1Masai Mara Milli Parkı, Kenya

Afrika'da Safari Yerleri - Masai Mara Milli Parkı

Her yıl milyonlarca hayvanın hayatta kalma mücadelesi vermek adına yaptığı göç, Masai Mara’dan geçiyor ve hem onları gözlemlemek hem de vahşi yaşamdan emareler görmek adına Kenya’da safari, en çok burada yapılıyor. Su bulabilmek adına göç eden hayvanların pek çoğunun timsahlar tarafından telef edildiği Masai Mara ve Serengeti bölgesinde, dilerseniz kamp çadırı kurabiliyor, dilerseniz tesislerde konaklayıp buraya günübirlik ziyaretlerde bulunabiliyorsunuz. 

2Kruger Milli Parkı, Güney Afrika

Afrika'da Safari Yerleri - Kruger Milli Parkı

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en popüler milli parklarından bir tanesi olan Kruger de safari yapılabilecek en güzel bölgelerden bir tanesi. Bakıldığında, merkeze uzak olmasından ötürü gidilmesi pek tercih edilmeyen yerler arasında yer alsa da, muhteşem görüntülerle vahşi doğayı keşfedebileceğiniz bu doğal yaşam parkında, dilerseniz elektrik telleri ile çevrili kamp alanında konaklayabiliyorsunuz. Doğal güzellikleri görmek, muhteşem hayvanlarla karşılaşmak ve safari turlarına katılmak hemen her gün Kruger’de mümkün ve oldukça eğlenceli.

3Serengeti Milli Parkı, Tanzanya

Afrika'da Safari Yerleri - Serengeti Milli Parkı

Kenya’da konumlanan Masai Mara’dan biraz daha pahalı olsa da, doğanın en vahşi hayvanlarını görebilmek için Serengeti’de konaklamak da muhteşem bir seçenek olabilir. Kenya’ya nazaran daha sert kurallarla karşımıza çıkan Serengeti’de, hayvanların doğal ortamlarına çok yakınlaşmak kesinlikle yasak ve çok riskli. Şüphesiz, sizi korumak adına böyle önlemler almak durumunda kalan yönetim, safari turlarına oldukça önem veriyor ve Serengeti’de muhteşem bir safari turuna katılıp harika canlılarla bir araya gelebiliyorsunuz. Dilerseniz Serengeti’de lens satın almak da mümkün. Özellikle hayvanları daha yakından görmek, yaşam alanlarını gözlemlemek ve onları takip etmek adına lensleri kullanabiliyorsunuz.

4Etosha Milli Parkı, Namibya

Afrika'da Safari Yerleri - Etosha Milli Parkı, Namibya

Namibya’nın en güzel doğal yaşam parkı olan Etosha, safari için kesinlikle biçilmiş kaftan bir alan. Özellikle bölgede bulunan canlıları yakından görebilmek açısından bu parkın muhteşem olduğu belirtilebilir. Aslanlar, ceylanlar ve daha pek çok vahşi yaşam canlısı, safari esnasında görüntüleyebileceğiniz, takip edebileceğiniz ve önleminizi alarak yaklaşabileceğiniz hayvanlar arasında bulunuyorlar. Araba için de Etosha’nın sizden ufak bir ücret talep ettiğini hatırlatalım. Yine de, safari için en güzel bölgelerden biri olduğundan, Etosha için bu parayı vermek sizi pek üzmeyecek.

5Chobe Milli Parkı, Botsvana

Afrika'da Safari Yerleri - Chobe Milli Parkı

Botsvana’da konumlanmış Chobe Milli Parkı, şüphesiz çok pahalı ancak buraya girdikten sonra, kendinizi vahşi yaşamın cennetinde hissetmeniz işten bile değil; çünkü burada, 50.000’den fazla fil bir arada yaşıyor. 10.000 Kilometreden daha büyük bir alan olan, safari için uygun bölgelerden Chobe’da, zebralardan fillere pek çok canlıyı görebilir, nehirde yüzen vahşi canlıları da rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Ek olarak, Chobe’da lüks bir kamp alanının olduğunu da bildirelim.

6Ngorongoro Krateri Koruma Alanı, Tanzanya

Afrika'da Safari Yerleri - Ngorongoro

İlginç ismiyle Ngorongoro, Tanzanya’da bulunan en güzel safari bölgelerinden bir tanesi ve burası UNESCO tarafından koruma altında. Milyonlarca yıl önce oluşan volkan patlamasından sonra oluşan krater yapı, bugün herhangi bir değişim görmemesi adına korunmaya devam ediyor. Filler, su aygırları ve vahşi hayvanlarla dolu Ngorongoro içerisinde, bir safari turuna yaklaşık olarak 60 dolar ödüyor, kamp yapmak için de bir bu kadar harcayabiliyorsunuz; ancak görebileceğiniz muhteşem şeylerin yanında hiç şüphesiz bu para hiçbir şey. Paranızın değebileceği, ilginç yaşam alanları ve hayvanlarla dolu Ngorongoro kraterini hem yapısı hem de yaşam alanları için muhakkak listenize ekleyin.

7Okavango Deltası, Botsvana

Afrika'da Safari Yerleri - Okavango Deltası

Botsvana’nın bir diğer safari bölgesi ise Okavango deltası olarak belirtilebilir. Hem kano sürüşü yapabileceğiniz hem de kanodan sonra vahşi yaşam keşfine çıkabileceğiniz bir ile bütünleşen Okavango; sizi muhteşem hayvanlar ile buluşturuyor. Bu bölgede, aslanlardan fillere, fillerden timsahlara kadar pek çok canlıyı doğal yaşam alanlarında görüp fotoğraflayabilmeniz mümkün. Ek olarak, bazı mevsimlerde sadece kuş uzmanlarının burada kuş safarisine çıktığını da hatırlatalım. Bu bölgede, nadir cinsten pek çok kuş yaşıyor.

8Kidepo Vadisi Milli Parkı, Uganda

Afrika'da Safari Yerleri - Kidepo Vadisi Milli Parkı

Hem safari turuna katılıp hem de muhteşem bir gün geçirebileceğiniz vahşi yaşam alanı Kidepo Vadisi, özellikle havası ile zaman zaman sizi bunaltabiliyor; Uganda’ya bu sebepten uygun bir mevsimde gitmek isteyebilirsiniz. Bunun dışında, harika canlılar görebileceğiniz Kidepo, parkta yaşayan aslanları, zebraları rahatlıkla görüp fotoğraflayabileceğiniz bir milli park olarak hizmet veriyor. Bölge içerisinde dilerseniz kamp yapabileceğiniz bölgelerin olduğunu da hatırlatalım.

9Güney Luangwa Milli Parkı, Zambiya

Afrika'da Safari Yerleri - Güney Luangwa Milli Parkı

Afrika’nın sayılı safari parklarından bir diğeri olan Güney Luangwa, yaklaşık 9000 kilometrelik alanı ile özellikle canlılar açısından bir cennetken, giden safari meraklıları açısından da keşfin merkezi haline gelmiş, oldukça canlı bir bölge. Giriş ücretinin 25 dolar olduğu parkta, timsah ve su aygırlarını çoğunlukta görebiliyor, buna ek olarak aslan gibi kara hayvanlarını da safari turları boyunca fotoğraflayabiliyorsunuz. Doğal yaşam alanlarında pek çok muhteşem canlı, Güney Luangwa’da sizleri bekliyor.

10Hwange Milli Parkı, Zimbabwe

Afrika'da Safari Yerleri - Hwange Milli Parkı

Zimbabwe’nin en büyük milli parklarından bir tanesi olan Hwange, hem kalabileceğiniz otantik evleri ile hem de safari turları ile sizlere muhteşem bir deneyim sunuyor. Giriş ücreti biraz fazla olsa da, burada konaklamak ve vahşi yaşama her gün ortak olmak, insanı iyi hissettiren nadir detaylardan bir tanesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz