Ana Sayfa Türkiye Karadeniz Bolu Gezi ve Tatil Rehberi

Bolu Gezi ve Tatil Rehberi

199
0
Bolu Gezi ve Tatil Rehberi
Bolu Gezi ve Tatil Rehberi

Seyahat yapmak istediğiniz zaman ilk atmanız gereken adım, gideceğiniz yer hakkında araştırma yapmak olmalıdır. İnternette bu konu hakkında bulabileceğiniz, pek çok seyahat rehberi – gezi rehberi yer almaktadır. Tarihi yerleri görmek, doğal güzellikler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız mutlaka Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret etmelisiniz. Karadeniz Bölgesi içerisinde bulunan iller tarihi ve doğal güzellikler konusunda son derece zengindir. Özellikle Bolu, önemli bir yere sahiptir. Bolu’da çok sayıda gezilmesi ve görülmesi gereken yerler vardır. Bu yerler hakkında bilgi almak istiyorsanız, ‘ listesi’ için Google üzerinden arama yapmanız yeterli olacaktır. Karşınıza çıkan sonuçlardan sonra, yeterli bilgi edindiğiniz takdirde karar vermeniz kolay olacaktır. Yerli ya da yabancı bir turistin, herhangi bir alanı ziyaret etmesi konusunda karar vermesi için o yer hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olması gerekmektedir. Alana nasıl gidileceği, nerede kalınacağı, gidilen yerde nerelerin ziyaret edilmesi gerektiği ve neler yenilebileceği gibi konular netleştiği zaman seyahat planı yapmak da kolaylaşıyor.

Bolu Gezilecek Yerler Listesi

Karadeniz Bölgesi turuna çıkıp Bolu’ya da uğrayacaksınız ya da tamamıyla Bolu turuna çıkmaya karar verdiyseniz, Bolu hakkında belli bir miktarda bilgi edinmeniz gerekmektedir. Edindiğiniz her bilgi, size seyahat esnasında kolaylık sağlayacaktır. Planlama yapmak için, sizlere hazırladığımız seyahat rehberi ya da gezi rehberi olarak tanımlanan bilgilerden yardım almanız gerekmektedir. Sizlere Bolu’nun doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve açıkçası görülmesi gereken yerlerin en önemlileri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikle, Bolu gezilecek yerler listesine göz atabilirsiniz. “Nasıl gidilir, ne yapılır, nereler gezilir?” gibi sorularınız varsa, bu yazımız size çok destek olacaktır. Sizlere Bolu’nun muhteşem doğal güzellikleri ya da gezerek sizleri büyüleyecek birçok yer hakkında, kısaca bilgilendireceğiz.

Bolu Müzesi

Bolu’nun merkezinde yer alan ve birçok değerli eserin sergilendiği bir müzedir, Bolu müzesi. Merkezde yer almasından dolayı, nasıl gidilir diye çok düşünülmez. Ulaşım son derece kolaydır. Bolu gezilecek yerler listesine göz attığınızda buranın ismine denk gelmek mümkün. Gezi rehberi, seyahat rehberi adını verdiğimiz bilgilendirmeler, size Karedeniz Bölgesi içerinde yer alan görülmesi gereken yerler hakkında detaylı açıklamayı sunacaktır. 1975 yılında kurulmuş, Bolu’nun çevresini de dahil eden çalışmalar yapmıştır. Bu müze, 1981 yılında ziyarete açılmış olan tarihi yerlerden biridir. İçerisinde, iki salon ve bir müze bahçesi yer almaktadır. Kültür Merkezi binası içerisinde yer alması da ayrı bir detaydır. Müze içerisinde 17058 tane eser yer almaktadır. Etnografya salonu içerisinde silah koleksiyonları, işlemeler, madeni eseler, dokumalar yer almaktadır. Diğer bir bölüm olan sikke bölümünde ise, büyük bir sikke koleksiyonu vardır. İslami sikkelerin yer aldığı bir bölüm de mevcuttur. Arkeoloji salonu, eski dönemlere ait maden, pişmiş toprak, mermer ve cam benzeri ürünler sergilenmektedir. Bolu müzesi, önemli tarihi ve doğal güzelliklerden biridir.

Gerede Keçi Kalesi

Bolu gezilecek yerler listesi içerisinde önemli bir yere sahip olan bir kaledir. “Gerede Keçi Kalesi’ne nasıl gidilir?” için bir konum bilgisi verilebilir. Kale, Gerede ilçesinin beş km kuzey bölümünde Arkut Dağı üzerinde yer almaktadır. Bolu halkı tarafından genellikle büyük bir yere sahip olan tarihi yerlerden, doğal güzelliklerden bir tanesidir. Gezi ve seyahat rehberlerinde, Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan görülmesi gereken bir yer olduğu vurgulanıyor. Bu kale hakkında daha detaylı bilgi edinmek istediğimizde öncelikle, bu kale hakkındaki söylentilere bakabiliriz. Konuşulanlara, bilinenlere göre bu kale savaş zamanında halk tarafından korunma yeri olarak kullanılmış. Halk, malıyla ya da sahip olduğu hayvanlarıyla birlikte buraya sığınırmış. Kale içerisinden uzun bir süre çıkamayan halk açlık sıkıntısı çekmeye başlayınca, bu saldırının sona ermesi için bir plan kurmuşlar. Plana göre yaptıkları, keçilerin boynuzları üzerinde mum yakarak, düşmanın uzaktan bu keçileri büyük bir sanması olmuş. Düşman böylece, bu bölgeden ayrılmış ve buranın isminin verilmesinin sebebi bu olay olmuştur.

Mudurnu Evleri

Karadeniz Bölgesi üzerinde yer alan birçok ev tarihi yerlerden ya da doğal güzelliklerden sayılmaktadır. Biz de sizlerin aklında bu ev hakkında oluşan,’ nasıl gidilir, görülmesi gereken yerlerden biri midir, Bolu gezilecek yerler listesi içerisinde yer alır mı?’ gibi soruları cevaplayacağız. Gezi rehberi-seyahat rehberi üzerinde yer edinen Mudurnu evleri iki veya üç katlı evlerdir. Zemin katları hakkında bilgi verecek olursak, genellikle kiler, mutfak, fırın odaları adını verdikleri bölümler yer almaktadır. Evlerden bir kısmı, cumbaya ya da şahnişlere sahiptir. Balkonlarda kullanılan birçok işçilik vardır. Bunlar: Ahşap oymacılığı, dekoratif unsurlar, maden işçiliği gibidir. Kapı ve pencerelerde ahşap özellikleri daha çok gereceksiniz.

Bu evlerin üst katlarında, taş duvarların üzerinde oturtulmuş yeme ya da yatma amaçlı odalar yer almaktadır.

Ahşap işçilik ve muhteşem detaylara sahip olan Mudurnu evleri, seyahat eden ziyaretçilere büyük bir hayranlık sunuyor.

Zafer Kulesi

Bolu ili, Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan iller arasında tarihi yerler ve doğal güzellikler açısından en zengin yerleşim bölgesi olarak ifade edilebilir. İl sınırları içerisinde yer alan görülmesi gereken yerler arasında Zafer Kulesi de bulunuyor. İnternet portalları üzerinden erişime açık olan Bolu gezilecek yerler listesi ve farklı kurumlarca hazırlanmış gezi rehberi, Zafer Kulesi ziyareti konusuna dikkat çeker. Hemen her seyahat rehberi, bu tarihi yapının ziyaret edilmesini önerir. Peki, bu tarihi yapıya nasıl gidilir? Sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

Zafer Kulesi, Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan Cuma Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Kuleyi ziyaret etmek için bu ilçeye kolaylıkla gidebilirsiniz. Kule hakkında detaylı bilgi vermek gerekirse; 1922 yılında dönemin kaymakamı tarafından yapılmış olan bu yapı oldukça önemli bir maneviyata da sahip. Sakarya Meydan Muharebesi’nde elde edilmiş olan başarının anısı, bu yapının taşıdığı önemli bir değerdir. Yapının mimari özelliklerinden de bahsetmek gerekiyor. Oldukça ilginç altıgen bir taş temel üzerinde inşa edildiğini söylemek gerekir. Yapı, 3 katlı olup sahip olduğu altıgen gövdenin yukarıya gittikçe daralması sebebiyle son derece estetik bir mekânsal özelliğe sahiptir. Yapının her katında ahşap işçiliği yüksek olan korkuluklar bulunmaktadır. Kulenin çatısı altıgen tabanlı bir külah kullanılarak tasarlanmıştır. Bu ilginç mimari yapıyı görmek isterseniz, Göynük ilçesine uğramanız yeterli olacaktır.

Seben Kaya Evleri

Seben Kaya Evleri, Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan en değerli doğal ve kültürel değer olarak ifade edilebilir. Bolu gezilecek yerler listesi yapan yerli ve yabancı turistler, listeleri için araştırma yaptıkları gezi rehberi içerikli platformlarda bu evlerden bahseden çok sayıda makale ile karşılaşırlar. Sizlere, bu makalelerde edineceğiniz bilgilerden farklı olarak yeni bilgiler vereceğiz.

Bolu bölgesinde bulunan görülmesi gereken yerler, doğal güzellikler ve tarihi yerler olmak üzere ikiye ayrılır. Oysa Seben Kaya Evleri, hem tarihi hem de doğal değerlere sahip olan nadir yerlerden bir tanesidir. İnternette yer alan seyahat rehberi seçenekleri, bu evlerin özelliklerini yeteri kadar ifade edemiyor. Peki, bu evlerin en önemli özellikleri nelerdir ve bu evlere nasıl gidilir?

Seben Kaya Evleri, isminden de anlaşılacağı üzere Bolu’nun Seben ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Birbirine oldukça yakın olan kayalıkların oyularak ev haline getirilmesi sonucu oluşmuştur. Kayaların oyulmasıyla oluşturulan birkaç yerleşim yeri bulunmaktadır. Bunlar; Muslar Mahallesi, Solaklar, Karca, Kaşbıyıklar ve Çeltikdere köyleridir. Evlerin doğal güzelliklerle ilişkilendirilmesinin sebebi tamamen doğal malzemelerden oluşmasıdır. Tarihi değeri ise evlerin Erken Hıristiyanlık Dönemi ve Orta Bizans Dönemi etkileri taşımasından kaynaklanıyor. Kaya evlerden oluşan bu yerleşim bölgelerinde, çok sayıda haç işaretine rastlanmış ve bu haçların kırmızı renkte olması son derece dikkat çekmiştir. Bazı evlerde ise şapel ya da rölik çukuru gibi uygulamaların bulunduğu gözlenmiştir. Bu bulgular, evlerin tarihsel süreci hakkında bilgilendirici niteliktedir.

Günümüzde Seben Kaya Evleri, konaklama tesisi ve lokanta gibi işlevlerde kullanılmaktadır. Evlere bu işlevlerin kazandırılmasında Seben Belediyesi ve Turizm Bakanlığı büyük rol oynamıştır. Evlerin yeni işlevler kazandırılarak yeniden kullanıma açılması, bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesine sebep olmuştur. Sizler de bu kaya evlerde konaklamak isterseniz, online platformlardan konakla tesislerine ulaşarak yerinizi ayırabilirsiniz.

Bolu Doğal Güzellikler

Bolu ili, içerisinde çok sayıda doğal güzellikler ve tarihi yerler bulunduran bir yerleşim yeridir. Karadeniz Bölgesi sınırları içinde son derece büyük bir öneme sahiptir. Bölgenin turizm ve kültür değerleri açısından zenginleşmesini sağlamaktadır. Bu ili ziyaret etmek isterseniz, seyahatiniz sırasında mutlaka Bolu gezilecek yerler listesi yapmalı ve bu listeye uymalısınız. Çünkü, liste seyahatin programlanmasını kolaylaştırır. Seyahat sırasında görülmesi gereken yerler arasında tercih yapmak yerine, hepsinin ziyaret edilmesini kolaylaştıracaktır. Bu listeyi hazırlamak isterseniz, online platformlarda yer alan gezi rehberi ve seyahat rehberi içeriklerini gözden geçirebilirsiniz. Bu tip rehberler, ziyaret edilecek noktalar için “Nasıl gidilir?” ya da “Nerelere Gidilmelidir?” gibi sorulara cevap olacaktır.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Huzurun Adresi Abant - Abant Gölü
Huzurun Adresi Abant – Abant Gölü

Abant Gölü ve Tabiat Parkı, Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan eşsiz doğal güzelliklerden bir tanesidir. Yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken bu yer, kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bolu gezilecek yerler listesi yapmak isterseniz, Abant Gölü ve Tabiat Parkı’nı mutlaka listeye eklemelisiniz. Peki buraya nasıl gidilir? İnternet platformlarında yer alan gezi rehberi içerikleri bu konu hakkında bilgi vermektedir. Bolu ilinin 34 km güneybatısına konumlanmıştır. Şehir merkezine uzaklığı ise 40 km’dir. Ankara-İstanbul karayoluna oldukça yakın olması sebebi ile ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı, doğal güzellikler arasında yer alıyor demek mümkün. Bir heyelan set gölü olarak ifade edilen bu yer, doğada vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler için oldukça keyifli bir mekan sunuyor. Burada muhteşem manzaralar izlemek de mümkün oluyor. Pek çok seyahat rehberi, bu alanı içerisinde barındırıyor. Bunun sebebi ise ziyaretçilerin göl kenarında keyifli vakit geçireceği mekanların bulunması ve uzun yürüyüşlere elverişli olmasıdır. Köknar ve çam ağaçları ile çevrelenmiş bu alan oldukça önemli bir turistik yer olarak değerlendirilmektedir. Abant Gölü ve Tabiat Parkı için giriş ücreti uygulaması bulunmaktadır. Bu ücret yaya (7 TL), motosiklet (14 TL), otomobil (21 TL), minibüs (63 TL), midibüs (112 TL), çadır yeri (40 TL) ve karavan yeri (45 TL) olarak ayrılmıştır. Bu ücretler 2020 yılı güncel fiyatlarıdır.

Abant Tabiat Parkı içerisinde Abant Doğa Müzesi bulunuyor. Ziyaretçiler için tasarlanan tanıtım merkezinin olduğu alanda yer almaktadır. Müze içerisinde geleneksel Bolu Evi örneği bulunuyor. Bunun yanında, göl ve çevresinin maketi de sergileniyor. Alanın bitki örtüsü çeşitliliğini tanımak için gerekli bilgiler, bu maket üzerinden edinilir. Doğa müzesi, bu alan içerisinde bulunan görülmesi gereken yerler arasındadır diyebiliriz.

Abant Gölü çevresinde çok sayıda konaklama tesisi yer alıyor. Bu doğal alanda daha fazla vakit geçirmek isteyen, gece ve gündüz deneyimleri yaşamak isteyen ziyaretçiler bu konaklama tesislerine büyük ilgi gösteriyor. Abant otelleri arasında, hemen her bütçeye ve ziyaretçi profiline uygun konaklama seçenekleri yer alıyor.

Milli Parkı

Bolu Yedigöller

Bolu il sınırları içerisinde kalan doğal güzellikler arasında da bulunmaktadır. Bu parkı tarihi yerler arasında değerlendirmek mümkün olsa da doğal güzellikleri üzerine konuşmak daha doğru olacaktır. Pek çok gezi rehberi, bu parkı içerisinde barındırmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin doğa özelliklerinin deneyimlenebileceği bir alandır. Milli Park içerisinde yer alan ağaç türleri genellikle meşe, karaçam ve kayındır. Son derece zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bölgenin en ilgi çekici doğa manzaralarından bir tanesine sahiptir. Ziyaretçilerin seyahatlerini planlamak için hazırladıkları Bolu gezilecek yerler listesi içerisinde mutlaka yer almalıdır.

Yedigöller Milli Parkı için ayrıntılı yazdığımız Bolu Yedigöller Milli Parkı yazımızı incelemenizi öneririz.

Yedigöller Milli Parkı, adından da anlaşılacağı gibi içerisinde yedi adet göl barındırıyor. Bunlar; İncegöl, Sazlıgöl, Deringöz, Seringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl ve Büyükgöl’dür. Ziyaretçilere uzun doğa yürüyüşleri, piknik ve kamp imkanı sunuluyor. Elbette ki bu alan için giriş ücreti uygulaması bulunmaktadır. 2020 yılı güncel fiyatları şu şekildedir; yaya (7 TL), indirimli yay (3.5 TL), motosiklet (14 TL), otomobil (21 TL), minibüs (63 TL), midibüs (112 TL), çadır (40 TL) ve karavan (45 TL)’dir. Bunun yanında, kır evi ve misafirhane gibi konaklama seçenekleri de bulunuyor. Genellikle bungalov evler olarak tasarlanmış ve kamp atmosferi korunmuştur. Bu konaklama tiplerinde ise fiyatlar 385 TL’den başlıyor.

Yedigöller Milli Parkı seyahat rehberi incelemelerinde, “Nasıl gidilir?” sorusunun cevabı oldukça açıktır. Bolu tarafından giden ziyaretçilerin, yalnızca tabelaları takip ederek virajlı yollar ve 43 km sonucunda alana ulaşması mümkün oluyor. Bu alana Mengen bölgesi üzerinden gitmek de mümkün. Yedigöller Milli Parkı için belirlenmiş olan giriş çıkış saatleri ise 08:30 – 20:00’dir. Bu alanı görülmesi gereken yerler listesine eklemek isterseniz, giriş-çıkış saatlerine dikkat etmelisiniz.

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu ili doğal güzellikler arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkı, pek çok turistin görülmesi gereken yerler listesine girmeyi başarıyor. Suni bir set gölü olmasına rağmen oldukça doğal bir atmosfere sahiptir. Bunun sebebi, içeride çok sayıda çam, kayın ve köknar ağaçlarının bulunmasıdır. Bu ağaç çeşitliliğine eklenen kuş sesleri ve suni göl manzarası, alanın ilgi çekmesini sağlıyor. Bu alanı ziyaret etmek isterseniz, öncelikle gezi rehberi ve seyahat rehberi gibi platformları inceleyerek alan hakkında bilgi edinmelisiniz. Bolu gezilecek yerler listesi yapmanızı öneriyoruz.

Gölcük, doğası bakımından son derece zengindir. Bitki örtüsü çeşitliliği herkes tarafından ilgi görüyor. Ziyaretçilerine uzun ve keyifli doğa yürüyüşleri, piknik, kafetaryalarda vakit geçirme gibi imkanlar sunuyor. Alanda mangal yakmaya izin verilmesi, özellikle hafta sonları çok sayıda kişinin akın etmesine neden oluyor. Hafta sonu alanda güzel bir piknik masası bulabilmek alana erken saatte giriş yapmakla doğru orantılıdır.

Göl, doğal bir oluşum olmamasına rağmen içerisinde barındırdığı nilüfer çiçekleri ve yavru balıklar sayesinde doğal bir hava kazanmıştır. Göl içerisindeki balık popülasyonunun arttırılması için atılan balıklar, zaman içerisinde oldukça keyifli aktivitelerin çıkmasına neden olmuş. Gölcük ziyaretçileri, göl kenarında olta balıkçılığı yapabiliyor. Göl içerisinde bulunan balık türlerine örnek verecek olursak; kefal, kadife, sazan ve Abant alası balık türlerini söylemek mümkün. Gölcül Tabiat Parkı ziyaretçileri, içeride olta balıkçılığı yapmak isterse mutlaka amatör olta balıkçılığı belgesine sahip olmalıdır. Aksi takdirde balık tutmalarına izin verilmez. Bu sebeple, alanda balık tutmak gibi bir planınız varsa mutlaka bu belgeyi edinmeniz gerekmektedir.

Gölcük Tabiat Parkı’na nasıl gidilir? Alan, kent merkezine 13 km uzaklıktadır. Merkezin güneyinde yer alan parka gitmek için yol üzerinde bulunan tabelaları takip etmek yeterli olacaktır. Gölcük Tabiat Parkı’nın İstanbul’a olan mesafesi yaklaşık 275 km iken Ankara’ya olan mesafesi yaklaşık 200 km’dir.

Gölcük Tabiat Parkı için giriş ücreti bulunmaktadır. Giriş ücretleri her yıl güncelleniyor. 2020 yılı güncel giriş fiyatları, Yedigöller Milli Parkı ile aynıdır. Giriş fiyatlarının yanı sıra, alanın çevresinde konaklamak isteyen ziyaretçi sayısı da fazladır. Gölcük yakınlarında konaklama bulmak son derece kolay olduğunu söyleyebiliriz. Alandaki Bolu otellerini incelemek ya da gezi rehberi ve seyahat rehberi gibi içerikleri taramak kalacak yer bulma konusunda yardımcı olacaktır. Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz doğal güzelliklerinin deneyimlenebildiği ve tarihi yerler arasında da değerlendirilebilecek Gölcük Tabiat Parkı, her gezginin mutlaka uğraması gereken bir turistik noktadır.

Sülüklü Göl

Sülüklü Göl, Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan doğal güzellikler olarak değerlendirilir. Geçmişte bir deprem sebebi ile oluşan çöküntünün ortaya çıkardığı bir göldür. Eskiden göl içerisinde sülükler bulunuyordu. Zaman içerisinde, insanlar göle bilinçsiz bir şekilde balıklar atarak sülüklerin balıklar tarafından yenmesine neden oldu. Bu sebeple, günümüzde gölde sülükleri görmek mümkün olmayacaktır.

Sülüklü Göl’ün etrafı oldukça zengin bitki çeşitliliği olan ormanlarla çevrilidir. 6 hektarlık alana sahip olmasına rağmen oldukça sakin ve keyifli bir atmosfere sahip olan göl, doğa aşığı ve kamp seven ziyaretçilerin tercihi oluyor. Bu alanda kamp kapmak isteyen kişilerin, gölün etrafını saran ormanlarda bulunan vahşi hayvanlarla karşılaşma riskini göze almaları gerekir. Genellikle yaban domuzu, tavşan, tilki, kurt, ayı ve ağaç kurbağasına rastlamak mümkün oluyor. Bu sebeple gerekli önlemler alınarak kamp hazırlığı yapmak doğru olacaktır. Online platformlarda yer alan gezi rehberi ve seyahat rehberi gibi içerikler, alanın kamp koşullarına yeteri kadar değinmiyor. Sülüklü Göl’ü yalnızca doğal ve tarihi yerler arasına alarak görülmesi gereken yerler konusunda eksik bırakıyor.

Sülüklü Göl çevresinde ziyaretçiler için uzun yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Alana kamp yapmak için gelen ziyaretçilerin kullanımına açık olarak wc ve çeşme yer alıyor. Kamp için gerekli olan odunu temin etmek de oldukça kolaydır. Bu alanda kamp yapmak için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sülüklü Göl’ü Bolu gezilecek yerler listesi içerisinde bulunduruyorsanız, alandaki kamp koşulları ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız. Sülüklü Göl çevresinde kamp yapmak için mutlaka 4 ya da 5 mevsim çadıra sahip olması gerekir. Kamp içerisinde kullanacağınız uyku tulumunun ise minimum -8 derece özelliğinde olması öneriyoruz. Göl çevresinde yer ateşleri yakmak belediye tarafından yasaklanmıştır. Bunun yerine belirli yerlerde mangallık alanlar oluşturularak kampçıların ateş yakmaları kolaylaştırılmıştır.

Sülüklü Göl’e nasıl gidilir? Bu doğal alan, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer almaktadır. Çevre illerden karayolu aracılığı ile ulaşım sağlamak mümkün. Sülüklü Göl’ün İstanbul’a olan uzaklığı yaklaşık 200 km’dir. İstanbul’dan gelecek ziyaretçiler, E-80 karayolunu kullanarak Sülüklü Göl’e ulaşabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz