Ana Sayfa Türkiye Marmara Tekirdağ Gezi ve Tatil Rehberi

Tekirdağ Gezi ve Tatil Rehberi

252
0

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizde de hayatı durma noktasına getirse de güzel günler ve bol güneşli bir yaz bizleri bekliyor. Özellikle uzun bir süre evlerimizde kaldıktan sonra bu zorlu süreci unutmamızı kolaylaştıracak harika rotalarına ihtiyacımızın olacağını düşünüyoruz. Covid-19 döneminin geçmişte kaldığı güzel, güneşli günler çok yakınımızda. Koronavirüs sonrası rotalarda ilk durağımız Tekirdağ. İstanbul’a olan yakınlığı, muhteşem doğası ve daha birçok özelliğiyle öne çıkan Tekirdağ hakkında merak edilen bütün soruların cevaplarını hadi hep birlikte öğrenelim.

Tekirdağ, 1 milyon nüfusa sahip olan, toplam 135,5 km kıyı uzunluğu değerine sahip olan şehirdir. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile göze çarpan şehrin, Alüvyon kaplı zengin bitki örtülü toprakların üzerinde yer alır. Tekirdağ ilinin doğusunda İstanbul, kuzeyinde ise Kırklareli yer alır. Tekirdağ tatil kapsamında yaz aylarında denizi girme olanağı yakalanırken, şehir merkezinde çok sayıda hizmet sunan Tekirdağ otelleri içerisinden seçim yapabilme avantajı elde edilir.

Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ’a ulaşım olanakları Türkiye’nin her ilinden şehirlerarası otobüs yolculukları ile sağlanır. Uzun otobüs yolculukları yapmak istemeyenler, Tekirdağ Çorlu havalimanına yapacakları uçak seferleri sonrası, havalimanı bölgesinde yer alan servisler ile şehir merkezine, Tekirdağ otelleri konaklama alanlarına ulaşım sağlarlar. Şehir merkezinde yer alan minibüsler ile ilçelere kolaylıkla ulaşılır.

Tekirdağ’da Nerelere Gidilir?

Tekirdağ’ın gezilecek yerleri:

  • Hoşköy: Tarihi yapıları barındıran ve temiz kıyı şeridi ve denizi ile ünlü olan Hoşköy, Şarköy’e 16 km uzaklıkta yer alan turistik merkezdir.
  • Rakoczi Müzesi: Macaristen Hükümeti tarafından müze yapılan, Rakoczi’nin 14 yıl boyunca yaşamış olduğu mimari yapıdır. Bina Osmanlı mimari öğelerini taşır.
  • Tekirdağ Şehitler Abidesi: 1949 yılında yapılan şehitler abidesi, Tekirdağ fethinde şehit olan askerlerin anısı için inşa edilen alandır. Bu yer, Tekirdağ tatil gezileri kapsamında ilk ziyaret edilen duraklar arasında yer alır.

Tekirdağ’ın Tarihi Mekanları

Tekirdağ’ın tarihi merkezleri:

  • Namık Kemal Evi: 19 yüzyıl Osmanlı mimari öğelerini taşıyan tarihi bina, 1992 yılında inşa edilmiştir. Namık Kemal’in eşyalarının ve eserlerinin sergilendiği müze olan bu tarihi yapı, yerli ve yabancı turistlerce sıklıkla ziyaret edilir.
  • Çorlu Kalesi: Bizans döneminde yapılan ve dere yatakları ile çevri olana tarihi yapı kalıntılarıdır. Geçmişte askeri değeri bulunana Kale günümüzde yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği alandır.

Tekirdağ’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Tekirdağ’ın doğal güzellikleri:

  • Çamlıköy Kastro Sahili: Tekirdağ gezilecek yerler açısından çok sayıda doğal mekan seçeneğine sahiptir. Çevresinde her hangi bir konaklama alanı bulunmayan ve sit alanı olarak korunan Çamlıköy bu seçeneklere arasında yer alır. Çamlıköy, deniz plaj ve ormanlık alanın bir arada yer aldığı doğal merkezdir.
  • Uçmakdere: Ganos fayının şekillendirdiği doğal vadi alanı olarak bilinir. Yeşil bitki örtüsü ve yüksek rakımı ile dikkat çeken alanda, kaliteli üzüm yetiştiriciliği yapılır. Doğa sporlarının yapıldığı alanlar arasında yer alır.
  • İğdebağlar: Kaliteli iğde ağaçlarının yetiştiği doğal yerleşim alanıdır. İğdebalar’da Rum, Arap ve Türk kültürlerine ait tarihi yapılar yer alır.

Tekirdağ’ın Önemli Etkinlikleri

Tekirdağ’ın festivalleri:

  • Kiraz Festivali: 53 yıldır yapılan bu festival, her sene Haziran ayında düzenlenir. Açık havada hak konserlerinin düzenlendiği ve Tekirdağ kirazlarının tanıtıldığı etkinliktir.
  • Bağbozumu Ekoloji Festivali: Üzüm çeşitlerinin tanıtıldığı ve halk konserlerinin verildiği, Eylül ayının 2. Haftasının sonunda düzenlenen festivaldir.

Tekirdağ Yeme-İçme Yerleri

Tekirdağ’da yemek yenecek mekanlar:

  • Meşhur Köfteci Abdi: Tekirdağın meşhur köftesinin garnitür ve salatalar eşliğinde sunulduğu, akşam yemekleri için ideal restorandır.
  • Etoba: Tekirdağ yöresel et yemeklerinin, sulu yemeklerin, pilav ve çorbaların menüde sunulduğu restorandır.
  • İskele Rum: Tekirdağ gezilecek yerler açısından sahip oldu çeşitliliği, yeme içme mekanları açısından da karşılar. Bu duruma bağlı olarak, Asma yaprağında dil balığı, kokoreç, balık çorbası gibi deniz ürünü yemeklerinin sunulduğu, deniz kıyısında yer alan şık İskele Rum restoranına ev sahipliği yapmaktadır.

Tekirdağ’a Hangi Mevsimde Gidilir?

Tekirdağ’ın hava durumu, kıyılarda görülen Akdeniz iklimi ve İç kesimlerde hissedilen karasal iklim koşullarına bağlı olarak belirlenir. Yaz ve kış aylarında hava durumu genel olarak rüzgarlıdır. Bu durum doğa sporlarının yapılması için elverişli alanlar yaratır. Ağustos aynında en kurak dönemini geçiren Tekirdağ, ilkbahar döneminde seyahat için uygun şehirler arasında yer alır. Haziran ayında yapılan seyahatlerde ise doğa ile iç içe plajlarda vakit geçirme ve denize girme imkanı bulunur. Yaz aylarında ortalama sıcaklı değerleri 22 dereceyken, kışın kıyı kesimlerinde sıklıkla yağış gözlemlenir.

Tekirdağ Fotoğraf Galerisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz