Ana Sayfa Türkiye Karadeniz Trabzon Gezi ve Tatil Rehberi

Trabzon Gezi ve Tatil Rehberi

394
0

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla en popüler şehirlerinden , ’den ’na kadar keşfedilmeyi bekleyen birçok merkezi ile sizleri Doğu Karadeniz’in büyüleyici dünyasına davet ediyor.

Bu yazımızda, Trabzon’un doğal güzellikleri ve tarihi merkezlerini detaylı bir şekilde listeledik. İşte Karadeniz’in incisi Trabzon’da gezilecek en güzel yerler…

Trabzon, 763 bin nüfuslu, Doğu Karadeniz Dağları alanında yer alan şehirdir. Doğal güzellikleri ve tarihi alanları ile öne çıkan Trabzon’un güneyinde Gümüşhane ve Bayburt, batısında Giresun, doğusunda ise yer alır.

Her mevsim belirli miktarlarda yağış alan şehir, yerli ve yabancı turistleri senenin her döneminde, doğal güzellikleri sayesinde kendisine çeker. Trabzon gezisi için bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler butik veya beş yıldızlı Trabzon otelleri seçeneklerinden tercih ettiklerinde konaklama imkanı bulurlar.

Trabzon’a Nasıl Gidilir?

Trabzon’a ulaşım olanakları Türkiye’nin havalimanı yer alan illerinden uçak yolculuğu ile sağlanır. Aynı zamanda otogarlardan yapılan şehirlerarası otobüs seferleri ile Trabzon otogarına ulaşım sağlanır. Uçak seferleri ile direk olarak, Uluslararası Trabzon havalimanına iniş sağlanır. Otogar ve havalimanı alanlarında yer alan belediye otobüsü, taksi durakları ve servis aracı duraklarından yapılan araç tercihleri ile şehir içinde dilene noktaya ulaşım gerçekleştirilir.

Trabzon’da Nerelere Gidilir?

Trabzon’un gezilecek yerleri:

Trabzon Kalesi: Kentin en yüksek tepesi zerinde yer alan kaledir. Bir tarafı deniz ile çevrili olan ve geniş doğa manzarasına sahip olan kale 3 bölümden oluşur. Yukarı, aşağı ve orta hisar kısımları ayrıntılı şekilde gezilerek, keyifli vakit geçirilir.

Ayasofya Müzesi: 1260 yılında kilise olarak kullanılan ve İmparator Komnenos tarafından yaptırılan Ayasofya Müzesi, günümüzde müze hali ile ziyaret edilir.

Boztepe: Temiz havası ve tüm Trabzonu gören geniş manzarası ile turistleri çeken tarihi alandır.

Trabzon’un Tarihi Mekanları

Sümela Manastırı - Genel

Trabzon’un tarihi merkezleri:

Sümela Manastırı: Trabzon denince ilk akla gelen turizm merkezlerinden bir tanesi olan Sümela Manastırı tarihi M.S. 365’e kadar dayanan bir bölgedir. Maçka ilçesi sınırlarında bulunan Sümela Manastırı, Altındere Vadisi üzerinde kurulmuştur. Rum Ortodoks Manastır ve Kilisesi olarak kullanılan Sümela Manastırı manevi önemi sebebiyle özellikle yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Vazelon Manastırı: M.S 270 yılında yapılan ve Yahya Peygamber’e adanan, Trabzon tatil gezilerinde sıklıkla ziyaret edilen tarihi manastırdır. Çevresinde yer alan geniş yeşil arazi ile muhteşem bir manzaraya en sahipliği yapar.

Peristera Manastırı: 250 metre yükseklikte bir kaya üzerine konumlandırılarak inşası sağlanan ve Trabzon otelleri alanına yakın konunda yer alan tarihi yapıdır. Manastır alanından geniş doğal alanların manzaraları izlenirken, profesyonel fotoğraflar çekilme imkanı bulunur.

Bedesten: Osmanlı döneminden kalma olan mimari öğeleri günümüze taşıyan kapalı çarşı alanıdır. Manastır yapıları içinde kubbeli şekilde günümüze ulaşan tek mimari örneğidir.

Trabzon’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Trabzon’un doğal güzellikleri:

Yaylalar: Şekersu, Lapazan, Garester, Haşdizen yayları en güzel doğal manzaralara sahip olan, oksijen oranın bol olduğu yaylalardır.

Uzungöl: Heyelan nedeniyle dere yatağının kapanması ile oluşan Uzungöl, çevresinde yer alan geniş yeşil bitki örtülü düzlük alan ile cennetten bir köşeye benzer.

Trabzon’un Önemli Etkinlikleri

Trabzon’un festivalleri:

Mayıs Yedisi Yürüyüş: Sivri Tepesi’nden başlanarak, doğal manzaralar eşliğinde yürüyüş etkinliği şeklinde gerçekleştirilen festival, 18 Mayıs tarihinde düzenlenir.

Şalpazar Kültür Şenliği: Konser, yarışma, halk oyunları gibi etkinlik çeşitlerinin yapıldığı festival, Haziran aynın ilk günlerinde, Şalpazarda düzenlenir.

Trabzon Yeme-İçme Yerleri

Trabzon’da yemek yenecek mekanlar:

Trabzon Pilavcısı: Trabzon merkezde yer alan bu restoran, nohutlu ve tavuklu olarak yatığı pilav çeşitleri ile ünlü olan ve turistlerce sıklıkla ziyaret elden yeme-içme durağıdır. açısından sahip olduğu zenginliğe yeme içme yerleri adresleri seçeneklerinin genişliği açısından da sahiptir.

Muharrem Usta: Sürmene burması, Hamsiköy sütlacı, organik inek sütü ile yapılan tatlıları ile farklı damak zevklerine hitap eden restoranlar arasında yer alır.

Bozo Pide: Kıymalı, sebzeli , yumurtalı gibi farklı pide çeşitlerine menüsünde yer veren restorandır.

Trabzon’a Hangi Mevsimde Gidilir?

Trabzon’un hava durumu, kış aylarında bulutlu ve yoğun yağmur yağışlıdır. Yaz aylarında ise yağmurların yerini güneşli günler ve ılık hava koşulları alır. İlkbahar ve yaz ayların seyahat yapmak için uygun iller arasında yer alan Trabzon, sıcak yaz aylarında yaylalarına çıkılarak, serinleme olanağı yakalanan turistik şehirlerarasında yer alır. Trabzon gezilecek yerler açısından oldukça fazla seçeneğe sahip olmasına bağlı olarak yağışlı aylarda seyahat etmek için tercih edilmeyen bir şehirdir. Şehrin dokusu, tarihi alanları ve doğal güzellikleri en avantajlı şekilde yaz Haziran ayında gezilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz